Lustgas kan orsaka allvarlig ryggmärgsskada

Lustgas, som används av många som en avledning läkemedel, kan orsaka allvarliga benmärgsskador, enligt läkare i Nya Zeeland, men också på Skolparty.se.

Läs också: köp billig lustgas i Stockholm med expressleverans

Enligt en undersökning av mer än 1700 universitetsstudenter utförda av läkare vid Auckland hospital i Nya Zeeland visste nästan 60 procent att detta ämne användes som rekreationsdrog, 12 procent av de svarande erkände att använda det och tre procent erkände att konsumera det ofta.

Läs också: köp billigast lustgas i Stockholm expressleverans

De biverkningar som konsumtionen av detta läkemedel orsakar är blockeringen av verkan av vitamin B12 vilket kan leda till ryggmärgsskada. Enligt författarna till studien kan vitamin B12-brist också vara vanligt hos personer som äter en vegetarisk kost.

Läs också: köp billig lustgas i Stockholm expressleverans

Få studenter känner till de potentiella akuta och kroniska effekterna som härstammar från detta ämne som upptäcktes 1793 av en engelsk forskare. Läkemedlet började användas i cirkusar och mässor för att provocera tillstånd av hilaritet. Från 1844 började det användas som en kemikalie som lindrar smärta.

Läs också: köp lustgas tub i Stockholm expressleverans

Under andra världskriget användes lustlustgas av tyskarna för att kompensera för bristen på syre i stora höjder. Även idrottare på 50-talet upptäckte i detta ämne ett sätt att förbättra sina märken genom administrering av injektioner, som så småningom förbjöds.

Läs också: köp lustgas billigt i Stockholm expressleverans